Volkswagen Erhvervsbiler opgraderer den succesfulde Crafter

  • Anden generation af Crafter, som er solgt i mere end 354.000 eksemplarer, får en omfattende teknisk opdatering, herunder et nyt cockpit-layout og nye assistentsystemer
  • Et nyt infotainmentsystem har fritstående touchskærm med mere intuitiv betjening, moderne apps og mange muligheder for individuel tilpasset opsætning
  • Førerpladsen byder på et nyt digitalt cockpit, en ny elektronisk parkeringsbremse, der frigør plads omkring førersædet, et nyt multifunktionsrat og en ny gearvælger, der er identisk med den i ID. Buzz
  • Forsalget af den nye Crafter er planlagt til at begynde i Europa i foråret 2024

Crafter er et af de mest moderne køretøjer i sin klasse, og indtil slutningen af 2022 var der allerede solgt mere end 354.000 enheder af den nuværende generation. Crafter imponerer, uanset om det er som varevogn, ladvogn, Grand California autocamper eller som platform for producenter af specialkøretøjer. Volkswagen Erhvervsbiler offentliggør nu de første oplysninger om den kommende omfattende tekniske opgradering af Crafter.

Crafter er Volkswagen Erhvervsbilers flagskib, og den nuværende generation blev introduceret i 2016, hvor dens mange kvaliteter blev lovprist, og modellen kåret til International Van of the Year 2017. Indtil slutningen af 2022 var der allerede solgt mere end 354.000 enheder af den nuværende generation Crafter, og nu er tiden inde til at lancere en omfattede opgradering af modelserien. Software og hardware løftes til et nyt niveau, førerpladsen er fuldstændig redesignet og har nu den nyeste generation af infotainmentsystemer, et digitalt cockpit, et nyt multifunktionsrat, en elektronisk parkeringsbremse og flere assistentsystemer. Alt sammen gør chaufførens hverdag mere komfortabel, lettere og mere sikker.

Nyt infotainmentsystem: Den mest iøjnefaldende nyhed inde i Crafter er Volkswagens nyeste version af det MIB-baserede infotainmentsystem, der kommer standard med en fritstående 10,3” touchskærm eller 12,9” som ekstraudstyr. Infotainmentsystemet har fået en ny grafisk brugerflade og en mere intuitiv menuopbygning, ligesom det er tilfældet i de nye opgraderede versioner af ID.4/ID.5 og den lange version af ID. Buzz. Skærmen er opdelt i to permanent viste menubjælker i top og bund og en stor konfigurerbar hovedmenu i midten. Til venstre for toppen af skærmen er der en ny genvejstast, der med et enkelt klik giver føreren mulighed for at åbne hovedmenuen indeholdende en oversigt over alle apps. Ved siden af er der en knap til det nye Car Control Centre, som giver direkte adgang til de vigtigste køretøjsfunktioner. Hovedmenuen og Car Control Centre er altid tilgængelige uden at skulle lukke den aktive app. Dette gør betjeningen let. Den nye hovedmenu i midten kombinerer indholdet af de vigtigste apps på displays af forskellige størrelser, hvis indhold føreren selv kan tilpasse. En hjemknap giver føreren mulighed for at vende tilbage til den centrale hovedmenu når som helst. Temperaturen og lydstyrken kan nu justeres ved hjælp af oplyste touch-paneler under touchskærmen. Crafter vil også få et nyt online stemmestyringssystem, som reagerer på naturlige stemmekommandoer.

Nye digitale instrumenter: Den nye Crafter er første gang udstyret med et digitalt cockpit. Ved hjælp af en separat Vis-knap på det ligeledes nye multifunktionsrat kan føreren vælge forskellige visninger og dermed også tilpasse instrumenteringen individuelt. Ud over centrale informationer som hastighed eller rækkevidde er der mange andre menuer og informationsskærme tilgængelige i hver visning - fra navigation og telefon til mediebibliotek. Disse styres også ved hjælp af knapperne på det nye multifunktionsrat.

Forbedret funktionalitet: Håndbremsen og gearskiftervælgeren til den otte-trins automatgearkasse er også blevet redesignet. Hvor Crafter tidligere havde en traditionel håndbremse ved siden af førersædet, vil den nye generation være udstyret med en elektronisk betjent parkeringsbremse, hvis betjeningsanordning er placeret på instrumentbordet mellem instrumenthuset og infotainmentsystemet. Dette frigør pladsen ved siden af førersædet og forbedrer adgangen til rummet bag forsæderne, hvilket gør det lettere - især i autocampere - at betjene førersædet, der kan drejes 180 grader. Gearvælgeren er nu designet som en betjeningsarm monteret på ratstammen i stil med ID. Buzz. Biler med manuel gearkasse vil bevare gearskiftet i midterkonsollen, mens Crafter-modeller med automatgear i fremtiden vil have et rum til drikkevarer, hvor gearstangen før var. Kontakterne til lysfunktionerne, funktionsknapperne i midterkonsolområdet og alle ventilationsåbninger er også blevet redesignet og flyttet. I stedet for USB-A stik har den nye Crafter nu USB-C-stik og mulighed for induktiv opladning af smartphones. En anden ny funktion er en USB-C opladningsport i midten af den øverste del af instrumentbordet. Dette muliggør brugen af kundespecifikke enheder i området omkring forruden uden forstyrrende kabler, der generer førerens eller forsædepassagerens synsfelt.

Nye assistentsystemer: Med introduktionen af den nye Crafter udvider Volkswagen Erhvervsbiler markant udvalget af assistentsystemer. Nyt – og standard – på køretøjer med en totalvægt på mere end 3,5 ton (N2) er et blindvinkelsinformationssystem, der advarer føreren om fodgængere, cyklister eller scooterkørere, der befinder sig i den blinde vinkel på siden af Crafter, når man kører i bytrafik (0-30 km/t). Også nyt og standard for modeller over 3,5 ton er et system til information ved igangsætning (informerer føreren ved igangsætning, om der er fodgængere foran Crafter) og en funktion, der bremser bilen ved sving hen over modsatte vejbane, hvis systemet registrerer et modkørende køretøj. De nye assistentsystemer kan bestilles som ekstraudstyr til Crafter-modeller med en totalvægt under 3,5 ton (N1). Alle Crafter er standardudstyret med Front Assist (nødbremse inklusive registrering af cyklister og fodgængere), Lane Assist (vejbaneassistent), Dynamisk Vejskiltegenkendelse, en hastighedsbegrænser og akustisk Park Distance Control for området bag bilen. Travel Assist vil for første gang blive tilbudt som ekstraudstyr til Crafter. Her er den adaptive fartpilot (automatisk acceleration og bremsning) og Lane Assist fusioneret til ét system, der øger bekvemmeligheden og sikkerheden, især på de lange ture. I kombination med Travel Assist introduceres nu også Emergency Assist (automatisk bremse og manøvrering til vejsiden, indtil køretøjet står stille) i Crafter. Udvalget af nye assistentsystemer løfter sikkerhed og komfort til et nyt niveau og gør dermed hverdagen lettere for Crafter-chauffører.

Bredt udvalg af modeller: Endnu en gang vil Crafter blive tilbudt med et bredt udvalg af karrosserityper - en af de største styrker i Volkswagen Erhvervsbilers største modelserie. Modeludvalget spænder fra kassevogne til enkelt- og dobbeltkabiner som chassis eller ladvogne. Der vil igen være forskellige vægtklasser (op til 5.500 kg totalvægt), to akselafstande (3,64 og 4,49 meter) og forskellige samlede længder (6,0 til 7,4 meter). Som tidligere vil Volkswagen Erhvervsbiler tilbyde Crafter med forskellige taghøjder (2,4 til lige under 3,0 meter). Den nye Crafter vil også være tilgængelig med forhjulstræk, baghjulstræk og firehjulstræk.

Ud over den velkendte seks-trins manuelle gearkasse og otte-trins automatisk gearkasse til forhjulstræk og firehjulstræk er der også en ny otte-trins automatgearkasse til varianterne med baghjulstræk. De effektive og momentstærke firecylindrede-turbodieselmotorer tilbydes i varianter med 103 kW (140 hk), 120 kW (163 hk) og 130 kW (177 hk).


Pressemeddelelsen blev sendt med Mynewsdesk